Bagaimana untuk menurunkan berat badan? 10 hal-hal tentang kehilangan berat badan yang Anda tidak tahu

Lebih dekat utama demonstrasi acara ini musim panas, yang lebih mendesak soalan - bagaimana untuk menurunkan berat badan? Aku tahu bahwa banyak dari Anda, topik ini akan merayu, dan aku semua lebih menyenangkan untuk perlindungan. Secara Umum, bekerja di arah ini, kami memberi perhatian lebih daripada biasa dan adalah mungkin untuk membuat satu siri nota. Mengapa aku begitu global memutuskan untuk mendekati isu? Baca dan pelajari semuanya sendiri.

Bagaimana untuk menurunkan berat badan: pengenalan untuk isu-isu. Nasihat praktikal.

Aku ingin mulai dengan sejarah singkat.

Bagaimana untuk menurunkan berat badan

Seperti yang Anda tahu (Anda tahu, kan?), Saya tidak menulis artikel saya tidak berdasarkan maklumat anekdot dan dangkal kajian tentang isu-isu. Jadi ia adalah kali ini ketika aku memantau topik – bagaimana untuk menurunkan berat badan? Hal pertama yang saya harus menghadapi - banyaknya cadangan perniagaan dari pelbagai-undang (syarikat, orang-orang) yang menawarkan mereka inovatif produk dan kaedah kehilangan berat badan untuk semua orang. Aku harus mengatakan bahawa beberapa cadangan ini, aku hanya jatuh ke dalam cahaya kejutan: maka anda dan berwarna-warni pil (seperti dalam filem "the Matrix"), ubat hormon dan jenis yang berbeza dari wrap, dan juga khas bercakap beri.

Dari semua ini saya rapuh otak untuk waktu yang lama bisa tidak datang untuk diri sendiri :). Aku merasa begitu sedih bahwa rangkaian pada posisi pertama dalam keputusan yang tepat tapak dan berkaitan cadangan, aku memutuskan untuk mengetuk keluar ini "bidaah" dalam beberapa bahan yang berguna, dan aku tidak ragu-ragu bahawa menyadari mengandung (termasuk Anda membantu).

Yang kedua adalah pemerhatian saya dan kesimpulan yang telah dikaitkan untuk kekurangan (kekurangan kesempurnaan), dan pemecahan maklumat. Kedua telah ada struktur yang jelas, yang dicadangkan nasihat tidak, mereka di mana-mana sama. Secara Umum, merumuskan, saya akan mengatakan bahwa keadaan berhubung ke topik yang berat badan – ini adalah buruk, dan karena ia terikat uang dan keinginan untuk bermain (mendapatkan) mengenai masalah lelaki. Paman dan bibi dengan pil ajaib dan ubat-ubatan yang janji menurunkan berat badan dengan melakukan apa-apa (dan hanya memperoleh mereka inovatif omong kosong), aku ingin "potong doh" tidak curiga dengan orang-orang. Dan, berdasarkan pelbagai cadangan itu dan banyak iklan, yang mereka telah cukup baik.

Semua ini saya diberitahu untuk lancar membawa satu kesimpulan – Anda tidak akan pernah kehilangan berat badan jika anda tidak berhenti untuk percaya dalam "keajaiban". Untuk menurunkan berat badan (kebanyakannya) hanya mungkin jika Anda:

  • Aku akan mengambil semua tanggung jawab untuk keadaan semasa pada diri sendiri;
  • menyedari bahawa untuk membantu diri anda sendiri, hanya Kau sendiri yang perlu bekerja;
  • mengubah kebiasaan anda;
  • akan membuat rasional tindakan.

Hanya pada pemeliharaan tempat ini mungkin hasil yang positif penjagaan (berterusan) pound tambahan. Jika tidak, itu adalah lebih baik untuk tidak membaca catatannya, dan kembali untuk mencari keajaiban penawar dan teknik – "menurunkan berat badan tanpa melakukan apa-apa".

Ini adalah bahagian pengenalan, tujuan utama yang telah menetapkan Kamu pada kanan suasana bekerja. Yah, pergi pada.

Seperti yang saya katakan sebelumnya, di masa depan, lebih dari satu artikel dari siri bagaimana untuk menurunkan berat badan, hari ini kita sedang menunggu untuk selera cahaya, di mana tak akan ada teori dan sukar difahami pemikiran, tetapi hanya 10 praktikal cip, pelaksanaan yang akan membantu Anda sekali dan untuk semua menghilangkan anda pound.

Jadi cukup preambles, bergerak ke bahagian praktikal.

Di dalam tubuh manusia terdapat beberapa jenis gemuk, jadi, jika dia tidak kelihatan lengkap, ia tidak bermakna bahawa dia tiada masa lalu, dan dan bahwa dia tidak mengalami mana-mana jelas masalah kesihatan.

Negatif kesan dalaman lemak, yang mendalam. Ciri-ciri itu tidak terlihat dengan mata telanjang, ia hanya didiagnosis pada klinik khusus menggunakan MRI (magnet resonans tomograph). Pengimbas ini mendapati lemak tersembunyi di seluruh organ-organ dalaman: hati, ginjal, dan lain-lain.

Biasanya hasilnya kajian ini adalah gambar berikut (1 – menyimpang dari kebiasaan; 2 – norma).

Paling sering, peningkatan dalam pinggang saiz kata tentang penampilan di badan lemak mendalam. Dia bermula untuk menempatkan tekanan pada perut, dan seseorang yang mempunyai sebuah perut. Seterusnya, ini lemak hilang pertama jika Anda mulai diet (makan kanan) dan latihan.

Sebenarnya, mari kita pertimbangkan asas tips yang akan membantu anda untuk menurunkan berat badan dan, sebagai akibatnya, untuk menghilangkan lemak dalaman.

Tip # 1. Jangan melewatkan makan.

Banyak orang percaya bahwa jika mereka terlepas makan (sebentar), ia akan kehilangan berat badan. Di satu tangan logik - makan kurang (mengambil kurang kalori), jadi untuk mendapatkan lebih baik tidak peduli apa. Bagaimanapun, semua ini tidak begitu mudah.

Semua impuls makan berlebihan kawalan pada saraf yang lebih tinggi aktiviti otak. Ia nutrisi isyarat dari itu menyebabkan seseorang untuk membayar perhatian untuk makanan. Khususnya, selepas Sarapan pagi yang enak (iaitu apabila tidak terlepas), otak di dalam negeri kenyang dan hampir tidak bereaksi untuk makanan. Jika anda memutuskan untuk "skor" pada beberapa makanan, otak mula dengan cepat menjawab tinggi-makanan kalori (gula-gula, coklat, donat, dan lain-lain.).

Kesimpulan: Anda boleh melewatkan Sarapan, makan siang atau makan malam, itu menipu dirinya sendiri, tapi otaknya tidak bisa menipu. Dia akan cuba segala cara untuk membayar ganti rugi untuk makanan ini, dan akan membuat ini yang paling "jijik" cara - oleh impian tinggi-makanan kalori.

Tip # 2. Mengubah hidangan.

Mudah, tetapi sangat cara yang berkesan untuk menurunkan berat badan adalah untuk mengambil piring diameter kecil. Normal plat telah diameter 30 cm, dengan 25 cm, Anda akan mengurangkan (oleh 22%) jumlah makanan yang diambil.

Di sini utama ciri terletak pada kenyataan bahwa orang-orang hanya tidak bisa berhenti sampai kau mengalirkan seluruh plat. Iaitu Kau bisa malah makan dari kecil hidangan, tetapi jika ada yang besar, Anda makan hanya karena tidak dapat berhenti di masa.

Tip # 3. Untuk count kalori.

Kita semua punya kegemaran mereka makanan yang kita makan tanpa memikirkan tentang mereka kalori kandungan. Untuk meninggalkan kedua akan menjadi bencana bagi banyak, jadi kita tidak akan melakukan ini - kita akan menggantikannya dengan lebih rendah kalori rakan-rakan.

Berjalan melalui semua tiga kali makan, Anda boleh untuk mengurangkan beberapa kalori dimakan. Memakan rendah kalori versi ini produk diet biasa Anda, Anda akan kehilangan berat badan. Seperti kata pepatah: "serigala makan dan domba selamat!".

Tip # 4. Jangan makan terlalu banyak.

Salah satu sebab utama untuk berat badan yang berlebihan adalah makan berlebihan. Pound mematuhi karena fakta bahwa Anda melanggar peraturan Emas keseimbangan yang mengatakan untuk menurunkan berat badan, anda perlu untuk menghabiskan lebih banyak kalori daripada yang anda makan.

Untuk tidak makan lebih daripada normal (dan untuk wanita kadar harian kalori adalah 2100-2800 kalori untuk lelaki 2800-3500 k kalori), anda perlu untuk menyimpan diary apa dan ketika Anda makan itu. Selain itu, ia adalah perlu untuk membuat semua benar-benar digunakan makanan (biskuit dengan teh di tempat kerja, makanan ringan di dalam mobil, dan lain-lain.). Biasanya orang-orang tidak menulis dan setengah produk yang digunakan, karena hanya tidak melihat bagaimana mereka makan:).

Tip # 5. Memberikan pilihan untuk makanan protein.

Produk seperti daging (Turki, kelinci), telur, kacang, ikan memberi badan lagi tepu. Di samping "panjang" perasaan kenyang Anda akan makan kurang dalam berikutnya makan.

Mengapa protein telah harta yang sama? Mari kita berurusan.

Dalam perjalanan menerima makanan dalam sistem pencernaan, dilepaskan ke dalam darah hormon PYY. Ketika ia sampai ke otak kemudian menekan isyarat kelaparan, dan orang-orang lagi merasakan rasa kenyang. Pengaruh besar dalam pengeluaran PYY telah protein.

Kesimpulan: termasuk dalam harian anda makan makanan protein, terutama bersandar pada mereka dalam makan pagi (Sarapan).

Tip # 6. Mengambil makanan dalam bentuk puri.

Untuk "sepanjang" perasaan kenyang sehingga akan datang semula proses, ia adalah perlu untuk menghidupkan makanan padat ke cecair (tambah segelas air dan meletakkan di blender).

Seperti yang anda boleh lihat, ini makanan memberikan anda satu lagi rasa kenyang. Ini adalah kerana pada resepsi yang kukuh makanan (dengan segelas air) perut dinding diregangkan, bagaimanapun, cecair di kedua tidak terlewat. Terdapat hanya kecil keping makanan keras agak cepat (dalam masa 2 jam) untuk mencerna dan jumlah kurang. Oleh itu, perut cepat mengecut.

Di sisi lain, jika makanan lap, tambah air (untuk mendapatkan itu konsistensi sup), jumlah bahagian meningkatkan, dan banyak lagi dan menjadi dicerna dalam perut.

Tip # 7. Mengurangkan kepelbagaian produk yang dibeli.

Lama berlalu hari-hari ketika kedai kekurangan barang-barang. Di USSR Ostankino sosej berdiri selama berjam-jam, dan lain-lain adalah tidak mudah. Sekarang rak dan penuh dengan banyak produk. Begitu sering, datang ke kedai, mata hanya permulaan untuk bersurai, dan anda tidak tahu apa yang harus berhenti mata anda, karena semua orang ingin cuba.

Jadi, keragaman dalam makanan yang berkaitan dengan jumlah makanan dimakan. Di sendiri pilihan yang kaya adalah baik, tetapi ketika proses pemilihan makanan menghubungkan otak, dia mahu cuba segala-galanya yang diwakili banyak. Sebagai hasil dari kebebasan ini, orang boleh makan (dan makan) 20-30% lebih dari yang mereka bisa.

Kesimpulan: kemungkinan pilihan meningkatkan kami naluri keinginan untuk makan sekaligus, yang mana memimpin untuk makan berlebihan.

Tip # 8. Jangan takut untuk menggunakan produk susu.

Kita semua tahu bahwa produk susu kaya dengan kalsium. Jadi, di sini dia, masuk ke dalam usus kecil menghubungkan dengan lemak molekul, menyebabkan tidak diserap oleh bahan badan. Yang kedua, bersama-sama dengan sanga, hanya dikeluarkan oleh badan. Lemak pula, tidak pernah lambat dan orang yang tidak menjadi penuh.

Kesimpulan: rendah lemak susu produk menyumbang kepada yang lebih baik (2 kali, dari dalam ketiadaan mereka dalam diet) penyingkiran lemak.

Tip # 9. Berikan pada otot tubuh ketegangan.

Banyak orang tidak suka untuk pergi ke kelab kecergasan atau gimnasium. Bagaimanapun, fakta berikut mendadak boleh mengubah mereka (Anda) posisi. Badan setelah aktivitas fisik dapat memicu pembakaran berikutnya adalah apabila lemak "terbakar" dalam 24 jam akan datang selepas kelas. Ternyata bekerja keluar di malam hari (katakan, di 19-00, lemak akan membakar ketika anda tidur dan seluruh hari berikutnya.

Ini berlaku kerana itu kami badan menggunakan untuk bekalan tenaga pelbagai api (kebanyakannya karbohidrat dan lemak). Karbohidrat semasa latihan dibakar lebih cepat dan setelah kelas, saham mereka sangat banyak habis. Untuk membuat mereka, butuh waktu 24 jam. Kerana keutamaan sumber tenaga tidak, badan untuk mengekalkan aktiviti (proses hidup) ke lemak.

Tip nomor 10. Aktif untuk alasan apapun.

Kebanyakan orang tidak tahu bagaimana cekap dan yang berguna bagi tubuh untuk penggunaan masa. Berikut adalah beberapa contoh bagaimana untuk bergabung harian (kes biasa) dengan berguna (membakar lemak):

  • bercakap di telefon tidak duduk dan berjalan sekitar kamar atau di tempat;
  • mengambil sampah, bawa ke bawah dan memanjat tangga di kaki;
  • berjalan haiwan domestik, bergerak binatang;
  • pergi bekerja dan mulai bekerja pada kaki (atau dapatkan off di salah satu berhenti awal);
  • metro tidak pergi di eskalator, dan memanjat ke atas;
  • tidak aktif bekerja lakukan dalam aktiviti.