Diet Jepun selama 14 Hari: Cara Menurunkan Berat Badan di Tanah Matahari Terbit.

Bukan rahsia lagi bahawa negara yang berbeza mempunyai tabiat dan pilihan masakan mereka sendiri. Masakan Jepun menarik banyak orang, kerana hampir tidak ada orang yang kelebihan berat badan di antara penduduk Tanah Matahari Terbit. Kedekatan dengan laut membentuk diet, tetapi beras adalah dan merupakan jenis gandum yang paling penting di sini. Diet 14 hari Jepun mempunyai menu yang betul yang terdiri daripada produk-produk ini dan sistem pemakanan yang lain tidak ada kaitan dengannya.

Tabiat makan orang Jepun

Orang-orang "kecil" dan sangat rajin ini makan makanan laut. Akses ke laut meliputi keperluan protein mereka, yang dapat mereka tahan dengan ikan dan hidupan laut yang lain. Asid lemak omega tak jenuh ganda yang dikandungnya mencegah banyak penyakit kardiovaskular dan mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung dan strok. Perkara ini telah disahkan oleh saintis di Pusat Perubatan Tufts-New England, Boston, Amerika Syarikat. Kecintaan orang Jepun terhadap sushi dan gulung diketahui oleh semua orang, dan bangsa ini sering memasukkan rumput laut di dalam menu.

Makanan fermentasi, yang telah mereka sediakan selama lebih dari seribu tahun, banyak membantu menurunkan berat badan dan mengekalkan berat badan. Tetapi walaupun anda tidak dapat menggunakan miso tradisional, anda boleh menggantinya dengan sauerkraut dengan mudah. Menu tradisional mereka tidak termasuk gula-gula, pastri dan pastri. Di negara ini, pencuci mulut dimakan dalam jumlah yang sangat rendah, jadi mereka yang tertarik dengan makanan Jepun harus menyerah. Tetapi yang mesti disertakan hampir setiap hidangan adalah teh. Saintis China dari Universiti Zhejiang telah membuktikan bahawa ekstrak air teh matcha mempunyai kesan positif terhadap status antioksidan, lipid dan kadar glukosa dalam diet tinggi lemak.

Makanan apa yang boleh anda makan dalam diet anda?

Produk diet Jepun untuk menurunkan berat badan

Makanan Jepun tidak ada kaitan dengan sistem pemakanan kaku ini yang sangat lazim di internet. Mengapa lapar apabila anda dapat menyusun menu lengkap dan rasional dari makanan laut dan ikan, telur, nasi, semua jenis buah-buahan dan sayur-sayuran. Sekiranya anda mahu, anda boleh memasukkan daging dan daging dalam makanan, tetapi hanya varieti tanpa lemak - dada ayam, daging sapi, daging sapi muda, arnab. Sebaiknya bakar, rebus, atau kukus kerana menggoreng sebagai proses memasak tidak biasa dengan budaya Jepun dan telah lama terbukti tidak sihat.

Berikut adalah contoh menu untuk sehari:

  • untuk sarapan roti dengan keju dan teh;
  • sarapan pagi kedua terdiri daripada buah-buahan seperti pisang;
  • masak sup sayur untuk makan tengah hari dan ikan wap;
  • untuk makanan ringan petang, bubur nasi;
  • Sediakan salad makanan laut untuk makan malam.

Makanan Jepun berlangsung selama 14 hari. Selama ini, anda dapat menurunkan berat badan 1 hingga 5-7 kg, bergantung pada berat badan yang dimulakan oleh orang tersebut. Anda semestinya terlebih dahulu berjumpa dengan pakar sekiranya terdapat penyakit saluran gastrousus. Lebih disarankan untuk memasukkan minuman susu fermentasi dalam menu lebih kerap - susu penaik, kefir, yogurt, tetapi hanya memilih minuman semula jadi dengan jangka hayat yang pendek.